Impro voor juffen en meesters 

Als leerkacht voel je vaak wel aan wat je groep nodig heeft. Soms is dat even wat energie verbranden, of juist wat focus en rust creëren. ImproWestland verzorgt een training voor basisschoolleerkrachten waarin een breed palet aan oefeningen wordt behandeld.

Misschien herken je het volgende wel: je groep is erg druk, of juist totaal uitgeblust. Je hebt een aantal technieken die je altijd gebruikt om de groep weer op de juiste manier mee te krijgen. Ze zijn effectief, al zou je graag ook eens iets anders uitproberen. Een verbreding van je handelingsrepertoire is dan prettig. 

ImproWestland heeft hiervoor een training van drie lessen ontwikkeld in het teken van het leren van oefeningen. De praktische vertaling van de oefeningen is altijd aan de leerkracht zelf. Deze is immers degene die precies kan inschatten of iets bij de jouw groep past en wat het juiste moment is om het in te zetten. Daarbij is bijvoorbeeld een groep 3 in de ontwikkeling een totaal andere dan groep 8. Door het samen te leren wordt het team in staat gesteld om ervaringen uit te wisselen en leert het elkaar tevens op een geheel eigen wijze beter kennen. De bijvangst van de training is dat je elkaar ook nog eens op andere manier leert kennen. 

Praktisch
De trainingen worden in de avonden gegeven. Hiervoor maken we gebruik van een ruimte op jouw school. Doordat het gaat om leren door doen en het uitwisselen van informatie tussen leerkrachten een belangrijk onderdeel is, is een minimale groepsgrootte van 8 leerkrachten vereist. 14 is het maximum aantal deelnemers. 
Indien gewenst passen we de training aan op jullie specifieke wensen.